De Volkskrant: ‘Uitbundig en fysiek’ met ‘toespraken of gedichten die te denken geven’. Het is 11 uur ‘s ochtends en de geïndividualiseerde samenleving is ver weg in The Venue. De A Meezingband speelt het nummer ‘Home is wherever I’m with you’ en de ongelovige gemeente veert enthousiast overeind om de heupen los te gooien. Straks zal gedragsbioloog Jan van Hooff vertellen wat dieren van hun huis maken. Maar eerst is er het ritueel van de high fives. Daarmee worden de nieuwkomers welkom geheten. Volgt een filosofische speeddate om banden te smeden.Veel aanwezigen gingen in hun jeugd niet naar de kerk, maar waren wel op zoek naar zo’n plek van collectieve geborgenheid. Onbekenden zoeken elkaar op om een gesprek aan te knopen. Vandaag luidt de openingsvraag: wat is voor jou thuiskomen? Ramiro Gomes Monteiro antwoordt dat thuiskomen voor hem zijn muziekinstrumenten zijn. Gomes Monteiro is een man van Kaapverdische herkomst met een uitbundige paardenstaart. Een paar maanden geleden was Gomes Monteiro voor het eerst in The Venue om als gastspreker zijn vrijwilligerswerk toe te lichten. Hij is nooit meer weggegaan. ‘Omdat de Sunday Assembly een fijne manier is om de zondag te beginnen.’ (17 april 2017)

De Standaard: “Langs het Amsterdamse IJ staat een stevige wind en de regen slaat je er in het gezicht. Maar ondanks het slechte weer loopt het cultuurcafé van pakhuis Mezrab deze zondagochtend aardig vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk. Deze zondag in Amsterdam is ‘kunst’ de rode draad van de bijeenkomst. De spots gaan aan, men danst zich de ziel uit het lijf, de bar achter in de zaal doet prima zaken. De Samblettes, vier kloeke soulzangeressen, zingen het thema in, er worden high fives uitgewisseld. Om warm te lopen volgt een rondje ‘filosofisch speeddaten’, met vragen als: ‘Wat is belangrijker: de vorm van een kunstwerk of het idee dat erachter zit?’. Gronings hoogleraar Barend van Heusden chargeert met de stelling dat ‘kunst geen waarde heeft’. Stand-upcomedienne Revka Bijl neemt de gesubsidieerde kunstenaars op de hak. Er kan karaoke worden gezongen met The A-meezing Band (hebt u hem?). Het lokaal aan het IJ wordt door de gemeente Amsterdam ter beschikking gesteld, sprekers komen meestal gratis hun praatje houden en ook de bandleden, hoewel professionele muzikanten, zijn doorgaans vrijwilligers. ‘En voor bij de koffie achteraf vragen we deelnemers om zelfgebakken taart mee te brengen.’ (23 maart 2017)

The Cultural Lifestyle: “Er hangt een gezellige sfeer. Iedereen kletst wat met elkaar en er ontstaan leuke gesprekken, meestal beginnend met de vraag: “Hoe kom jij hier zo terecht? Elke bijeenkomst heeft een aantal vaste elementen die ingevuld wordt binnen een thema. Het thema van deze zondag is Praten. De bijeenkomst wordt geopend door vier vrouwen met een prachtige a capella versie van Hello van Adele. De overige liedjes zijn in karaokestijl met de Ameezingband. Behalve de muziek is er ook een mooie, verwoede én succesvolle poging om het onderwerp statistiek interessant te maken, een mooi liedje van kleinkunstduo Lang & Gelukkig, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte. Alles wordt op een komische manier aan elkaar gepraat door twee presentators. Verder wordt er ook nog even met de pet rond gegaan (goed gejat uit de kerk!) en wordt er een mooi vrijwilligersinitiatief gepresenteerd: de VoorleesExpress. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend, die wordt afgesloten met nog meer nummers van de Ameezingband. We dansen en zingen er flink op los. En natuurlijk proeven we alle lekkere zelfgemaakte taarten. Ik spreek meteen met mijn vriendin af dat we er een nieuwe traditie bij hebben: elke maand naar Sunday Assembly!” (15 maart 2017)

DIT IS EEN GOEDE GIDS (Marieke Eyskoot): “Eenzaamheid komt meer voor dan je misschien denkt. Sinds ik als zelfstandige werk, heb ik er zelf weleens last van, terwijl ik waarschijnlijk niet tot een groep behoor die als kwetsbaar wordt gezien. Het is nog best een taboe om erover te praten of om hulp te vragen. Probeer op vereenzaming te letten als je kan, verlies mensen niet uit het oog, nodig ze eens uit. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven op dit gebied, zoals Klup, de app die senioren nieuwe vrienden laat ontmoeten, of internationale gemeenschap The Sunday Assembly. Een wereldwijde community met als thema ‘Live Better, Help Often, Wonder More’. Bijzondere bijeenkomsten die je dingen leren, je je laten verbazen en mensen samenbrengen, om de maatschappij minder eenzaam en leuker te maken.” (maart 2017)

Elsevier:  “Een gezellige boel met veel activiteit” (Elsevier, 15 september 2016)

Nieuwwij.nl, 8 juni 2016: “Sunday Assembly Utrecht wordt door de bezoekers gezien als een leuke en gezellige ochtend, mèt inhoud: “Er hangt een leuke sfeer van energieke mensen. De Sunday Assembly community is heel down-to-earth; dat spreekt me juist aan.  Bewust stil staan bij wat belangrijk en goed is in het leven; die ervaring deel je met elkaar en dat voelt goed.”

Oneworld: “De twee enthousiaste gastvrouwen vertellen openhartig en vol zelfspot over zaken waarvoor zij bezwijken, van te sexy schoenen met onmogelijke pasvormen tot het uitstellen van elke mogelijkheid om te gaan sporten: het thema van de ochtend is verleiding. We krijgen in vlot tempo wijze lessen van een flirtcoach, live muziek en meezingliedjes, een vrolijk verhaal over verliefdheid door twee jonge voorleeskampioenes (Kikker is verliefd van Max Velthuijs) en zalige zelfgebakken taarten tot slot. Tijdens het programma is een minuut van bezinning gepland, een minuut om stil te zijn bij je eigen gedachten. Vanochtend heb ik vijf nieuwe beste vrienden gesproken, drie potentiële huwelijkskandidaten ontmoet en twee chocoladetaartjes gegeten. De verleiding van al deze lieve gezelligheid kon ik niet weerstaan.”  ‘Kerk zonder god‘ (Oneworld, 16 januari 2015).

NOS: “Er wordt samen gezongen. Er worden levensvragen besproken en er is een collecte. De reacties na afloop zijn laaiend enthousiast.” ‘Kerstviering in de kerk zonder God‘ (NOS-verslag, 22 december 2014). ‘De Sunday Assembly: een kerk voor atheïsten‘ (NOS-video, 19 november 2013).

Algemeen Dagblad: “Een lekker moppie zingen met z’n allen en dat op zondagochtend. Daar kan geen mens – nou ja de buurman; wellicht – op tegen zijn.”  ‘Meezingen met Bon Jovi in de Kerk‘ (Algemeen Dagblad, 8 november 2014).

Dagblad Trouw schreef dat bij de optredens van de Utrechtse Ameezingband ‘de handen de lucht in gaan’ en bezoekers letterlijk ‘op de stoelen klimmen’.,  ‘Kerk zonder geloof loopt vol‘ (29 september 2014).