3 februari 2019 #Liefde

Klazien Schaap is flirtcoach en wereldberoemd van Love Hacks. Klazien helpt (vooral) mannen om hun droomvrouw te vinden en "het mysterie" van de vrouw te ontrafelen.

Wat moeten we toch doen om eindelijk te kunnen baden in een overdaad van liefde, aandacht en leuke dates? Klazien leert ons alles over (zelf)liefde en relaties. 


2 December 2018 

Sunday Assembly 3 #STRESS

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, schrijver en trainer. Thijs wordt gezien als de expert in Nederland op het gebied van millennials en burn-out. Hij schreef hierover twee boeken: Het Millennial Manifest (2017) en Quarterlife (2012).  Thijs doceert aan de opleiding Psychologie van de UvA en is mede-eigenaar van het Rustburo.


7 oktober 2018 

Sunday Assembly 1 #Familie


#Familie
. Onderzoeker en verteller Wouter Blacquière is De 18 Minuten Man en  leert ons eindelijk wat familie betekent aan de hand van de Chinese filosoof Confucius. Conficius zijn ideeën over familiaire relaties raken aan de samenleving als geheel, het karakter van de mens, onderwijs, literatuur en geschiedenis. Wat wilt u nog meer?

Meer info.

6 oktober 2019 

Sunday Assembly Amsterdam

Een nieuw seizoen Sunday Assembly Amsterdam staat voor de deur. We kijken uit naar mooie ontmoetingen, interessante lezingen, grappige grapjes, heerlijke taarten en knallers van hits! 

Komend seizoen zullen we gaan programmeren op een nieuwe nader bekend te maken locatie. 

We houden u hiervan op de hoogte via deze website, Facebook en Meetup. 

We hopen u weer te zien op 6 oktober!         

6 januari 2019 Sunday Assembly 4 #Health Economics

Waarom zijn hoger geschoolde individuen gezonder dan lager opgeleiden? Waarom roken rijke mensen minder? Wat is het effect van overheidsbeleid op onderwijs en gezondheid?

Hans van Kippersluis houdt zich vanuit de Erasmus University Rotterdam- Health economics bezig met onderzoek naar het samenspel tussen genen en het milieu bij het produceren van ongelijkheden in onderwijs en gezondheidsuitkomsten.         

4 november 2018 

Sunday Assembly 2 #DNA


DNA, dat is iets met genen, ofzo, toch? Dat klopt, maar DNA-moleculen zijn tegelijkertijd als een draaiorgel, een nanomachine en een wenteltrap in één. Marc van Mil, docent biomedische genetica en onderwijsinnovator bij de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de UU won in 2017 de landelijke Docent van het Jaar verkiezing voor het Hoger Onderwijs en leert ons alles over DNA.

3 juni 2018 

Sunday Assembly 10 #Waanzin 

Kan kunst iets wat alledaagse taal niet kan? Wat leren we van de creatieve expressies van mensen met een psychiatrische diagnose? Begrijpen we onze eigen waanzin? Filosofe Linde Van Schuppen promoveert in Nijmegen op schizofrenie en taal. Linde onderzoekt nieuwe manieren om te communiceren over ervaringen die niet in woorden zijn te vatten en leert ons alles over waanzin, kunst en taal.

Meer info.

6 mei 2018 

Sunday Assembly 9#Socrates


#Socrates. Wat kan onze tijd leren van Socrates en het socratisch gesprek? Hoe kunnen we ons zelf onderzoeken? Hoe weten we wat we allemaal niet weten? Moeten we vertrouwen op autoriteit? Onderzoeker en verteller Wouter Blacquière is De 18 Minuten Man en vertelt verhalen van 18 minuten over “boeiende mensen, gebeurtenissen en ideeën” en leert ons eindelijk alles over Socrates!

8 april 2018 

Sunday Assembly 8#Hersengroei


#Hersengroei. Hoe leren onze hersenen? Groeien onze hersenen als we ouder worden? Wanneer zijn de hersenen uitontwikkeld? Hoe blijven onze hersens gezond? Rachel Brouwer is wiskundige en neurowetenschapper. Ze onderzoekt de hersenontwikkeling bij het UMC Utrecht. We leren kortom eindelijk eens alles over ons brein!

4 maart 2018 

Sunday Assembly 7#Framing

#Framing. Hoe kijken we naar de grote problemen van onze tijd? Wat is het verband tussen mediaberichtgeving en publieke kennis en percepties? Welke frames gebruiken onze media? Mirjam Vossen is journalist en media-onderzoeker. Ze schrijft over thema’s als framing, mediabeeldvorming en ontwikkelingssamenwerking ondermeer in de Volkskrant, het AD en de Dikke Blauwe. Vossen promoveerde recent op “de framing van mondiale armoede” aan de Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leuven en is verbonden aan World’s Best News Nederland.

4 februari 2018 

Sunday Assembly 6 #De waarheid

#De waarheid. Hoe kunnen we de waarheid weten? Is wetenschap een mening? Hoe kunnen we dingen beter weten? Is in een Bayesiaanse analyse data – statistisch bezien – eigenlijk niet hartstikke circulair? Wat betekent dat in hemelsnaam? 

Alleen Kees Mulder weet de echte antwoorden op deze vragen. Kees Mulder is namelijk – behalve – Kees Mulder ook promovendus in de ‘circulaire statistiek’ bij de Universiteit Utrecht. Regelmatig werd hij al bezongen door onze eigen Lisa Marie, maar nu eindelijk op het podium in Amsterdam: Kees Mulder. Dus bak een taart en tot dan!

7 januari 2018 

Sunday Assembly 5 #Emoties


#Emoties. Wat moeten we toch aan met onze gevoelens? Waarom zijn we bang voor emoties? Wanneer zijn emoties behulpzaam en wanneer zitten ze ons in de weg? Hoe beïnvloeden ze ons gedrag? Robin Glerum is niet alleen wereldberoemd als onze eigen “Reflectie Robin”, maar hij “zit er op” als psychotherapeut / neuropsycholoog bij het Hersencentrum waar hij tekent voor “psycho-analytische, systeem therapeutische, mindfulness-based en cognitief gedragstherapeutische inzichten en technieken en EMDR.” Dat was toevallig precies wat we nodig hadden om 2018 te overleven. Dus bak een taart en tot dan!