7 oktober 2018 Sunday Assembly 10 #Familie

Een nieuw seizoen! Wie is er weer toe aan een inspirerende lezing van een aanstekelijke verteller? Na verhitte maanden in de stad kunnen we wel weer wat verdieping gebruiken dus bak een taart en tot dan!

#Familie. Onderzoeker en verteller Wouter Blacquière is De 18 Minuten Man en vertelt verhalen van 18 minuten over “boeiende mensen, gebeurtenissen en ideeën” en leert ons eindelijk wat familie betekent aan de hand van de Chinese filosoof Confucius. Conficius zijn ideeën over familiaire relaties raken aan de samenleving als geheel, het karakter van de mens, onderwijs, literatuur en geschiedenis. Wat wilt u nog meer?

Met (behalve een lezing) ook :
– krakers van popsongs van The Ameezingband met The Samblettes, Bor van der Swaan, Ernst-Jan Braakman, Cortés Rios & Thomas Marshall
– comedy en presentatie door Ewout Jansen en Revka Bijl 
– de kloeke soulzangeressen van The Samblettes (met Alex Douma, Michelle Knijff & Lisa Verhaeghe De Naeyer)
– filosofisch speeddaten met Renée Reijnders
– een kunstlezing van Matthia Jansen 
– a story by Mezrab's own Anastasis Sarakatsanos
– Reflectie met Gitte Briffa
– Een interview met een bijzonder vrijwilligers project
– uw eigen zelfgebakken taart!

10.30 koffie, gezellig, inloop
11.00 start assembly
12:30 taart & waanzinnige thema-tosti's

De assembly is op de Veemkade 576 in Mezrab. Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit. Het napraten is reuze gezellig! Kinderen zijn welkom. De assemblies zijn altijd gratis, wel is er een collecte en wordt u uitgenodigd zelf taart te bakken en mee te nemen. Na afloop zijn heerlijke (en thematische) tosti's te koop voor een zacht prijsje bij onze Tosti Tantes: Lotte Sluiter & Wieke Meilink.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. "Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen." (Volkskrant) "Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk." (De Standaard) "Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend" (The Cultural Lifestyle). "Openhartig, vol zelfspot met wijze lessen en lieve gezelligheid.” (Oneworld) "Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon" (Elsevier).

Zie: http://sundayassembly020.nl/pers

English?

The assemblies are mainly in Dutch but English speakers that would like to contemplate our strange language can join our infamous whatsappgroup that offers a live interpretation/translation of the event.

Save the date:

Sunday Assembly Utrecht 1 #Liefde op 30 september in VENUE Utrecht

Sunday Assembly Utrecht 2 #De Waarheid op 28 oktober in VENUE Utrecht

Sunday Assembly Amsterdam 2 #DNA op 4 november in MEZRAB Amsterdam

Sunday Assembly Utrecht 3 #Te veel op 25 november in VENUE Utrecht

Sunday Assembly Amsterdam 3 #STRESS op 2 december in MEZRAB Amsterdam

Sunday Assembly Amsterdam 4 #Health op 2 december in MEZRAB Amsterdam
Wat kan ik verwachten op een Sunday Assembly?
Iedere eerste zondag van de maand 90 minuten vermaak: Een wetenschappelijke en/of inspirerende lezing, live-muziek van de Ameezingband, comedy, stilte, kunstlezing, persoonlijke verhalen, gesprekken, vrijwilligerswerk, tosti's & taart. 

Tijd: Inloop om 10.30 uur, start om 11:00 uur

Locatie: Mezrab, Veemkade 576

Aanmelden: Niet nodig

Entree: Altijd gratis